Zo krijgt u het gazon snel zaaiklaar!

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:
Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

Mocht u een nieuw gazon willen aanleggen, dan is het verstandig om de grond om te spitten of te frezen. U kunt namelijk niet zaaien, wanneer de grond niet bewerkbaar is. Als u zelf gaat spitten kost dit veel meer tijd en moeite. Met een frees wordt de grond door elkaar geroerd. Hierdoor is de grond gelijk zaaiklaar.

De voordelen van het frezen
Er zitten veel voordelen aan frezen. Zo maakt u de grond gemakkelijk bewerkbaar en maakt u het onkruid stuk. Hierdoor krijgt u een mooi en schoon veld. Met frezen brengt u tevens veel zuurstof in de grond wat ervoor zorgt dat het zaaien of het poten van verschillende zaden gemakkelijker wordt. De kleine worteltjes kunnen namelijk makkelijk de grond in, op zoek naar water en voedingsstoffen. Als u wilt dat uw gazon of moestuin er mooi uit komt te zien, is frezen dus een vereiste.

Onkruid
Voordat u begint met frezen, kijk dan eerst de grond na op onkruid waarvan u niet wilt dat het gefreesd wordt. De paardenbloem heeft bijvoorbeeld een erg lange penwortel in de grond. Wanneer u deze gaat vrezen, zal de lange penwortel vermaalt worden en zich op deze manier vermeerderen. Haal daarom dit soort onkruid er eerst met de hand uit. Ander onkruid kunt u gewoon laten staan. Als u dit vermaalt sterft het namelijk vanzelf af.

Let op!
Het frezen van de grond kan nadelig zijn voor de bodemstructuur als er onder natte omstandigheden gefreesd wordt. Dan is het verstandiger dat u even wacht met frezen, of de grond gaat omspitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.