Planten optimaal ondersteunen

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

Volg De Natuurtuin online

Door onstuimig weer zoals wind en regen kunnen sommige planten omvallen en beschadigen. Dit wil je natuurlijk niet. De oplossing is gemakkelijk: zorg voor goede ondersteuning door plantensteunen te plaatsen. 

Een plantensteun is handig te gebruiken om verschillende planten omhoog te houden, ondanks het gewicht en de weersomstandigheden. Er zijn verschillende soorten plantensteunen zoals bogen, groeirasters, klimrekken en steunringen. Elke steun heeft een eigen specialiteit. Een groeiraster is b.v. zeer geschikt voor het beschermen van jonge planten en een boog is zeer geschikt voor het creëren van een boog vol rozen.

Wanneer een plantensteun gebruiken? Dit is vooral handig voor planten die zware knoppen hebben. Door het gewicht gaan de stelen doorbuigen waardoor de plant beschadigd. Ook worden plantensteunen veel gebruikt bij jonge planten en de grotere hortentia’s. De steun geeft bescherming aan flexibele (soms zware) stammen en stelen én tegen het weer.

Met name klimplanten tegen schuttingen zijn kwetsbaar. Een goede trellis is de oplossing. Gebruik daarvoor staalkabeltouw dat middels schroefogen bevestigd is. Makkelijk aan te brengen en door plaatsen van spanners ook altijd strak te houden. Aanbinden van de planten kan het beste met buisdraad omdat Nog meerekt met de groei van de klimmers.

Eén gedachte over “Planten optimaal ondersteunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.