Vier tips om je tuin klaar te maken voor de winter!


Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

De herfst is begonnen en de nachten worden langer en kouder. Gelukkig is er genoeg te doen in uw tuin. U kunt namelijk uw tuin voorbereiden op de winter. Met deze vier tips weet u precies wat u moet doen!

Tip 1. Plant nu de bollen
Het is een goed moment om de bollen te planten. Dan komen de bloemknoppen namelijk precies op het goede moment uit de grond in de lente. Plant deze bollen op een diepte van twee tot drie maal hun doorsnede. Plaats de bol met de punt omhoog en bedek deze met aarde uit de planter. Druk vervolgens de grond goed aan en de bol is geplant!

Tip 2. Snoei de overblijvende planten, struiken en heesters.
Als de heesters geel beginnen te worden is het tijd om ze te snoeien. Het sap van de plant trekt zich namelijk nu terug naar hun wortels. Als u ze niet snoeit, kunnen ze vergaan. Het is dus een goed idee om ze tot ongeveer driekwart terug te snoeien. Dit kan echter wel verschillen, afhankelijk van de soort heester. Laat u daarom eerst verder inlichten voordat u te veel wegsnoeit!

Tip 3. Snoei uw heggen
In de herfst moeten de heggen nog eenmaal gesnoeid te worden, om vochtafzetting te voorkomen. Snoei geen gaten in uw heg; deze groeien in de winter namelijk niet dicht waardoor ze er kaal gaan uitzien. Boombladeren moeten worden verwijderd van de heg, anders krijgt de heg niet voldoende frisse lucht en zon en kan deze gaan rotten.

Tip 4. Verzorg uw gazon goed
De vochtige periode die eraan komt, samen met de lage temperaturen en zwakke zonneschijn hebben zo hun uitwerking op het gazon. Verzorg het gazon daarom nog een keer goed voordat het echte koude weer weer begint. De bladeren die in de herfst op het gazon zijn gevallen moeten worden verwijderd. Maai uw gazon het einde van oktober voor het laatst en zorg dat het gras niet korter is dan 5 cm. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.