Vier tips: hoe verplant u een boom?

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

Bomen verplanten is een lastige klus, aangezien de wortels overal in de grond zitten. Hoe zorgt u ervoor dat de boom de grootste kans heeft de verplanting te overleven? Met deze tips gaat het verplanten vast lukken!

Tip 1. Verplant bomen die al jaren vast staan niet
De kans dat ze deze verplanting overleven is namelijk nihil. Deze bomen zijn namelijk helemaal geworteld in de grond en zullen een verplanting niet overleven. U kunt beter opnieuw beginnen met een grote, gekweekte boom. Of een jongere boom verplanten.

Tip 2. Verplant de boom in de herfst
De boom is dan namelijk in rust. U kunt het beste eerst een derde deel van de takken terug snoeien en vervolgens de boom ruim uit graven. Maak de kluit zo groot mogelijk, zo’n 2,5 keer de stamomtrek. 

Tip 3. Knoop de kluit in een lap jute of een laken
Zo zorgt u er namelijk voor dat de fijne wortels zo min mogelijk beschadigd worden. Vervoer de plant ook op deze manier. 

Tip 4. Graaf een ruim plantgat
En plant vervolgens de boom. Geef de boom voldoende water, vooral in het voorjaar volgend op de verplanting. Het eerste jaar na het verplanten is de boom gevoeliger voor ziektes en aantastingen. Let daarom goed op uw boom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.