Vier ontwerptips voor uw tuin

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

De natuur staat in de ruststand en de tuin dus ook. Kortom: er is op dit moment niet veel te doen. Sterker nog het is beter om de rust te eerbiedigen. Daarbij is het wel een goede tijd om uw plannen voor het nieuwe jaar te maken. Lijkt het u leuk om zelf wat schetsen te maken voor uw nieuwe tuin? Hierbij een paar ontwerptips om u op weg te helpen. Laat u het liever doen? Scroll dan door naar de laatste alinea.

Leg alleen paden aan die gebruikt gaan worden
Het is goed als paden een logische looprichting hebben. Paden die alleen voor de sier zijn gelegd, zijn overbodig; daar wordt namelijk niet overheen gelopen. In plaats van tegels, zou er beter groen op die plek kunnen worden gezet. Daar wordt de tuin veel mooier van!

Wees creatief met de inrichting
Bijna iedereen heeft het terras gelijk aan het huis en de vijver achterin de tuin. Dit hoeft u echter helemaal niet zo te doen. Wees creatief en begin met schetsen. Heeft u er wel eens over nagedacht dat uw uitzicht er een stuk beter uitziet als u naar een vijver kijkt in plaats van tuinmeubels?

De voortuin is ook een tuin
Vaak wordt helaas de voortuin niet voldoende gebruikt. Met een beetje creativiteit maakt u van uw voortuin één geheel samen met de oprit. U zorgt tevens voor een sfeervol zitplekje! En stort het niet vol met grind of stenen. Een bloemenmengsel is goedkoop en vraagt nauwelijks onderhoud.

Professioneel tuinontwerp
Tijdens een vrijblijvend gesprek help ik u graag! Ik zal twee schetsontwerpen maken van uw tuin met bijbehorende begroting, welke ik bij u thuis presenteer en bespreek. Eventuele aanpassingen worden doorgevoerd en u ontvangt een definitief ontwerp met offerte. Tot slot maak ik voor het ontwerp een plantlijst waarin ook u specifieke wensen voor bepaalde planten verwerkt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.