Drie tips: zo overleven de planten de kou

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

De planten worden weer bedreigd door de komende kou en de risico’s die het met zich meebrengt. Wat moet u doen en wat kunt u beter laten? Met deze tips overleven vast al uw planten de kou!

Planten reinigen
U kunt het beste de planten reinigen voordat u deze naar binnen haalt. U kunt eerst alle de gevallen bladeren verwijderen, samen met de verwelkte en zieke bladeren en al het dode hout. Treft u ongedierte op uw plant(en) aan, dan doet er u er verstandig aan deze niet in huis te halen. Zo voorkomt u verdere verspreiding.

Locatie kiezen
Kies een geschikte locatie voor de plant. Bladverliezende planten kunnen tijdens de winter op een donkere plaats worden gezet, maar groenblijvers hebben licht nodig. Hoe warmer de locatie, hoe meer licht de planten nodig hebben.

Check de temperatuur

Er zijn drie verschillende categorieën planten; 

– planten die tegen de kou kunnen

– planten die vorstvrij moeten overwinteren

– planten die warm moeten worden gehouden tijdens de kou

Mediterrane planten kunt u het beste op een lichte plaats laten overwinteren bij een temperatuur van 10-12 °C. Geef ze matig water maar laat ze niet uitdrogen. Tropische planten kunt u het beste op een lichte plaats bij een temperatuur van 20-22 °C. Geef ze zoveel water dat ze niet al te nat staan, maar dat de grond wel vochtig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.