Vijf tips voor het veilig zagen

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

Misschien had u het al gezien op de Facebookpagina van De Natuurtuin; ik mag de laatste tijd veel  zaagwerk verrichten. Het is deze maand dan ook de perfecte tijd ervoor! Wilt u zelf ook takken van de boom afzagen? Met deze vijf tips kunt u zelf ook op een veilige en efficiënte manier takken afzagen!

Veiligheid
Het is belangrijk dat u aan de linkerkant van de stam gaat staan. Sta ongeveer 45 graden ten opzichte van de stam met uw voeten uit elkaar. Houd de zaag dicht bij uw lichaam en zorg dat u stevig in twee richtingen zaagt. Draag altijd veiligheidskleding en veiligheidschoeisel, handschoenen en oorbescherming als u de kettingzaag gebruikt.

Zaag laag houden
Laat de kettingzaag niet hoger komen dan nodig is. Draag de zaag zelf zo weinig mogelijk, maar gebruik de zaag als hefboom. Vermijd zagen met de punt van het zaagblad! Hiermee loopt u het risico dat de zaag terugslaat.

Goed vasthouden
Wacht met lopen tot de kettingzaag tot stilte is gekomen. Hou de zaag goed vast als u ergens anders heen loopt, het liefst met twee handen. Als u een groter stuk moet lopen kunt u beter de kettingrem inschakelen. Beter gezegd: zet de zaag altijd op de kettingrem als u niet aan het zagen bent.

Onderhoud zaag
Slijp de ketting bij elke tankbeurt of zo nodig vaker. Vermijd contact met aarde, stenen en metaal. Zo kunt u het langste plezier beleven van uw kettingzaag!

Wilt u het zaagwerk liever door een ervaren zager uit laten voeren? Het team van De natuurtuin staat voor u klaar! Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.