De vaste plantenborders (her)inrichten

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

Uw borders kunnen op verschillende manieren ingericht zijn of worden. De uitdaging van elke tuinier is een border in te richten met goede planten die zo lang mogelijk en op het juiste tijdstip blijven bloeien.

De border opbouwen
Een kenmerk van een vaste plantenborder, is dat deze is opgebouwd uit een aantal rijen planten. Deze planten hebben over het algemeen een ongelijke hoogte. Echter staan achteraan wel de hoogste planten, zodat vooraan de wat kleinere planten ook nog prima te zien zijn. Voor de achterkant van de border kunt u het beste een neutrale achtergrond gebruiken. Hierbij kunt u denken aan een haag of een schutting.

Benodigde planten
Hoeveel planten u nodig bent hangt af van hoeveel grond u heeft en wilt beplanten. Gemiddeld genomen kunt u zeven planten kwijt op een vierkante meter. Echter kunt u logischer wijs minder grote planten kwijt op hetzelfde stuk. Zorg voor zowel bij kleine als grote planten, dat ze genoeg ruimte hebben. Per plant kan verschillen wat genoeg is. Hou hiermee rekening tijdens het planten. Planten die een groot stuk van de bodem bedekken zetten wij liever dichtbij elkaar neer. Dit zorgt ervoor dat u vanaf het begin al weinig onkruid hoeft te wieden.

Siergrassen
Bij de herinrichting van uw vaste plantenborders kan het ook mooi zijn om siergrassen te combineren met bloeiende vaste planten. Op deze manier krijgt u meer dynamiek en kleur in uw tuin in het najaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.