5 tuintips voor september

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

In september wordt het rustig in de tuin. Maar wat valt er allemaal te doen? Schoon de borders op, bezoek kwekers en plant nieuwe planten. Met deze vijf tips verveelt u zich in ieder geval niet in de tuin!

1. Planten in de siertuin
September is dé maand om vaste planten in de tuin aan te planten of te vermeerderen. De grond is namelijk nog voldoende opgewarmd waardoor wortels zich goed in de grond verankeren.

2. Zaai het gazon
Het gazon groeit rond deze tijd nog steeds en zou regelmatig moeten worden afgemaaid. Tevens is het een goed idee om in deze maand gazon (op)nieuw te zaaien.

3. Plant bloembollen
Vanaf eind deze maand is het weer tijd om voorjaarsbloemen te planten. Denk hierbij aan tulpen, narcissen en krokussen. Hoe diep je de bol moet planten, hangt af van hoe groot de bol zelf is. De maatregel is in ieder geval, dat je de bol drie keer zijn eigen lengte diep plant.

4. Moestuin oogsten
Veel vruchten mogen geoogst worden zoals de courgettes, tomaten, pepers, paprika’s, komkommers etc. Voorzie de lege percelen vanaf eind deze maand van een laag stalmest. Dit komt de grond ten goede in de winterperiode.

5. Verzorg de vijver
Leg je in september een vijver aan, voorzie deze dan van voldoende zuurstofplantjes. Dit voorkomt algen. Wat ook verstandig is om te doen, is een net over uw vijver heen hangen. Dit zorgt ervoor dat vallende bladeren niet op het wateroppervlak belanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.