November: wat is er te doen in de tuin?

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

De dagen worden in november steeds korter en kouder, en de kans op een strenge vorst neemt toe. Kortom: de tuin gaat in rust. Maar er zijn nog genoeg dingen te doen!

Aanleg en inrichten
Het is van belang dat de dakgoten goed schoon gehouden worden. Zo zorgt u ervoor dat het regenwater goed door kan stromen. Mocht de tuin een afvoerprobleem hebben, dan zou u een drainage systeem kunnen installeren. Dit systeem zorgt er dan voor dat het overtollige regenwater wordt afgevoerd.

Mogelijk ook goed om even te kijken naar de verlichting in uw tuin. De donkere dagen komen eraan en dan kan het prettig zijn als de tuin een beetje verlicht is. Zo kunt u ook in de winterse avonden van uw tuin genieten! 

Mulchen
Bescherm de grond tegen de kou door het te mulchen. Dit kunt u het beste doen met organisch materiaal zoals blad, stro en andere plantenresten. Mulchen heeft als voordeel dat onkruid niet tot minder snel zal ontkiemen omdat het geen daglicht krijgt. Daarnaast blijft de bodem warm en u kunt tuinafval hergebruiken.

Beschermen tegen de kou
De planten worden weer bedreigd door de komende kou. Het is van belang dat u de planten beschermt. Dit kunt u doen door de plant te reinigen voordat u deze naar binnen haalt. Voor de buitenstaande planten kunt u een geschikte locatie kiezen en vervolgens de temperaturen waarin de planten staan checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.