Zaaien en planten in de moestuin

Ik nodig u uit om uw vragen te stellen en uw wensen te delen. Neem vrijblijvend contact met mij op:

Gerd van Helden
06-53235398
gerd@natuurtuin.nl

Zie ook:

Wat is er in april te doen in de moestuin? Tips voor het onderhoud op het gebied van de moestuin, zaaien en oogsten.

De lente is een feit, ook in moestuinland. April is voor de moestuin de maand van het uitbreiden; nog meer zaaien en het uitplanten van de plantjes die je binnen hebt opgekweekt. Heb je niet voorgekweekt, dan kun je in tuincentra nu ook volop kruiden- en groenteplanten kopen.

Wat zijn de moestuinklusjes in april?
Laat plantjes, voordat je ze uitplant, minimaal een week rustig aan de buitentemperatuur wennen. Zet ze op een beschutte plek en haal ze ’s avonds naar binnen.

Wieden
Blijf deze maand ook goed het onkruid in het zaaibed wieden en neem alvast maatregelen om je plantjes te beschermen tegen ongedierte. Denk daarbij ook eens aan milieuvriendelijke maatregelen, zoals netten of het aantrekken van nuttige vogels en insecten.

Moestuin zaaien
In april kun je een heleboel nieuwe groenten in je moestuin zaaien: bietjes, kervel, broccoli, rode kool, koolrabi, maïs, peterselie, knolselderie en ijsbergsla.

Moestuin oogsten
April is aspergemaand, de groente kan nu geoogst worden. Ook snijsla kun je aan het eind van de maand uit de moestuin halen.

Voorzaaien
April is een goede maand om groenlof binnen te zaaien. De groente is niet zo bekend, maar daarom juist leuk om zelf te kweken. Groenlof ontkiemt vanaf 15 à 17 °C. Bij lagere temperatuur schiet de groente door.

Moestuintip
Schaf koolkragen aan of maak ze zelf. Ze zorgen ervoor dat de koolvlieg geen eitjes af kan zetten aan de voet van koolplantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.