Tuininspiratie, -ontwerp en tips voor winterrust

Het Open Tuin seizoen is voorbij gevlogen. Afgelopen maand was alweer de laatste Inloopdag! Bedankt voor de enthousiaste berichten en bezoeken aan De natuurtuin. Super om te merken dat de Open Tuin dagen zo gewaardeerd worden. We kunnen dan ook terugkijken op een prachtig tuinseizoen.

Natuurtuin bezoeken

Vanaf nu is De natuurtuin gesloten op vrijdag en zaterdag. Voor de liefhebber is het wel mogelijk om op afspraak langs te komen. Wilt u graag inspiratie opdoen in onze voorbeeldtuin en/of advies of uitleg over tuinieren? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Tuininspiratie en -ontwerp

Zou u graag de tuin anders zien? Voelt u zich niet helemaal “thuis” in uw tuin? Het is nu dé tijd om een plannen voor de tuin te maken en een tuinontwerp te laten maken, zodat u daar op tijd in het voorjaar mee kunt beginnen. Doe inspiratie op via onze website en/of maak een afspraak en uw tuinwensen worden in een tuinontwerp omgezet.

Tuintips voor de winterrust

Het is nu de beste tijd om te scheuren en planten van vaste planten. Dit komt omdat de grond nu warmer en droger is dan het in het voorjaar zal zijn. De vaste planten – zoals b.v. Asters en Margrieten – zijn nu nog te herkennen, waar in het voorjaar de bovengrondse delen afgestorven zijn. Daarnaast is het tijd om o.a. bomen, struiken, klimplanten en rozen – die vorstgevoelig zijn – nu alvast gedeeltelijk te snoeien. Laat afgestorven resten in de tuin liggen, dit zorgt weer voor de nodige voedingstoffen voor de bodem. Of terwijl; laat de tuin de tuin zijn.

Zelf geen tijd, zin of mogelijkheid om in de tuin aan het werk te gaan? De Natuurtuingroep –  uitvoerende team van De natuurtuin – staat de gehele winter voor u klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.