Tuinontwerper

Tuinontwerper natuurlijke tuinen

Gerd van Helden is dé tuinontwerper voor natuurlijke tuinen met ruim 25 jaar ervaring. Hij haalt het maximale uit bestaande situaties door in te voelen in de plek. Invoelen waar de tuin, het land, om vraagt. Immers elke plek is anders, zoals elk mens anders is. Door er op af te stemmen ontwerpt hij een tuin die uniek is. Daarbij luistert hij goed naar de klant.

In combinatie met creativiteit en het financiële perspectief, waarbij hergebruik centraal staat, komt hij tot een zo groen en natuurlijk mogelijk ontwerp, omwille van een levende tuin. “Natuurlijke tuinen maken is mijn passie. Bij het ontwerpen en realiseren van natuurlijke tuinen staat Groen, Eenvoud, Duurzaamheid, Rust en Balans centraal.”

Tuinontwerper Groningen

Gerd van Helden is een Tuinontwerper in Groningen (Haren). Hij wordt echter ook regelmatig gevraagd voortuinen elders in het land en zelfs daarbuiten. Woont u niet in de omgeving van Groningen, maar spreken de tuinen van Gerd van Helden u aan? Neem dan contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Werkwijze Tuinontwerper Gerd van Helden

“Tijdens een vrijblijvend gesprek maken we kennis, bekijken uw tuin, voelen in op de plek en bespreken uw eisen, wensen en de mogelijkheden van de situatie.

Als het ‘klikt’ en ik iets voor u en uw tuin kan betekenen, worden de afspraken vastgelegd in een opdrachtbevestiging. Als klant levert u zo mogelijk de bouwtekeningen aan. 

Ik maak dan meestal twee schetsontwerpen met bijbehorende begrotingen, deze worden bij u thuis gepresenteerd en besproken. Na uw feedback in de volgende afspraak maak ik het eerste tuinontwerp met begroting of offerte. Ook dit eerste ontwerp bespreken we met u. Zo nodig passen we het ontwerp aan om het tuinontwerp definitief te maken. De beplanting van de tuin kan worden aangegeven met plantlijsten waarin ook uw specifieke wensen voor bepaalde planten verwerkt zijn. Veelal werken we de samenstelling van de beplanting uit aan de hand van uw wensen op het moment van realisatie.

Beplantingsplannen in de zin van gedetailleerd plantschema’s kunnen indien gewenst ook apart gemaakt worden.”

Projectbegeleiding & realisatie

Als het tuinontwerp definitief is vastgesteld dan kan de uitvoering door de Groenstudio De natuurtuin gerealiseerd worden. De Natuurtuingroep is een samenwerkingsverband met ervaren, groene zelfstandig ondernemende vakmensen met liefde voor het vak. Door de jarenlange samenwerking met en onder leiding van Gerd van Helden zorgen zij als team voor een prettige, heldere en soepele realisatie. Door de korte lijnen en één aanspreekpunt, is het ontwerp en de kwaliteit gewaarborgd en wordt het budget bewaakt.

De Natuurtuingroep maakt uw ontwerp werkelijkheid.

 ‘We zijn al 9 jaar (!) blij met je tuinontwerp, de aanleg en het onderhoud door jou en je mensen. Fijn ook de extra’s die je biedt, zoals het afbreken en bouwen van schuren, de indianenhut, een moestuinbak of het hek. Een heel compleet aanbod dus!’

‘Gerd is creatief en houdt zich aan zijn afspraken. Borgheerd is hem nog steeds dankbaar voor zijn prachtige tuinplan, ontworpen in nauw overleg met de bewoners.’

Wilt u graag tuinadvies en/of een tuinontwerp? Neem contact op met Gerd van Helden.

Laat uw project uitvoeren en/of uw tuin onderhouden door de Natuurtuingroep.

Contact